علت درد در پستان زنان:
بسیاری از خانمها درد پستان را به عنوان بخشی از چرخه عادی قاعدگی (پریود) خود تجربه میکنند. به این حالت از درد، درد پستان چرخهای “cyclical” گفته میشود.
درد پایدار و طولانی مدت در پستان که مربوط به قاعدگی نمیباشد، به عنوان درد غیر چرخهای “non-cyclical” سینه شناخته میشود.
گاهی اوقات دردی احساس میشود که به نظر میرسد در پستان است، اما این درد از جای دیگری نشأت میگیرد مانند عضله کشیده شده در سینه. این درد و شرایط به درد دیواره سینه معروف است.
روش درمان درد سینه ها:
درمان درد پستان به دو صورت درمان های دارویی و غیردارویی میباشد:
– درمان های دارویی :
• دیورتیکها؛
• درمان با هورمون تیروئید فقط در صورتیکه هیپوتیروئیدی ( کمکاری تیروئید ) اثبات شده باشد؛
دانازول دارویی مؤثر در برطرف کردن ناراحتی بیمار و همچنین کاهش حالت غده ای پستان است اما بهدلیل احتمال ایجاد ناهنجاری درجنین هنگام استفاده از این دارو یک روش مؤثر برای جلوگیری از بارداری مورد نیاز است؛
• ویتامینE
• برموکریپتین که اگر عوارض جانبی آن مشکل ساز باشد میتواند به صورت واژینال تجویز شود؛
• آنتی استروژنها مانند تاموکسیفن که مؤثرتر از دانازول بوده و برای درمان ناراحتیهای پستان و بیماریهای خوشخیم آن استفاده میشود؛
• ویتامین A
• استامینوفن
• ضدالتهابهای غیراستروییدی(Nsaid) ؛
– درمانهای غیردارویی:
• در بیش از ۷۵% از افراد، درد بدون درمان خاصی برطرف میشود؛
• تغییر در رژیم غذایی مانند خودداری از مصرف متیل گزانتین ها (کافئین، تئوفیلین، تئوبرمین) موجود در قهوه، چای، شکلات و نوشابههای کولا، کاهش مصرف مواد غذایی فرآوری شده و کاهش استفاده از نمک در بهبود دردهای پستان مؤثر هستند؛
• استفاده ازسوتینهای مناسب که نه تنگ باشند و نه گشاد نیز میتواند کمک کننده باشد؛
• همچنین استفاده از کمپرس سرد و گرم به صورت موضعی راهکار مناسبی برای کاهش درد هستند
آیا درد سینه در بانوان با سرطان سینه مرتبط است؟
معمولاً درد سینه ارتباطی با سرطان سینه ندارد. وجود درد سینه یا پستان های فیبروکیستیک لزوماً به این معنی نیست که فرد ریسک بالاتری برای ابتلا به سرطان سینه را تجربه می کند. هرچند اگر درد سینه همراه با احساس توده های منسجم باشد ، بیمار باید هر چه سریع تر برای انجام آزمایشات تشخیصی مانند ماموگرافی به پزشک خود مراجعه کند.
در صورتی که شما درد سینه را در ناحیه خاصی از یکی از سینه های خود احساس می کنید که شدت این درد ارتباطی با تغییرات هورمونی چرخه قاعدگی ندارد ، بلافاصله با پزشک خود تماس بگیرید. آزمایشاتی که معمولاً به منظور تشخیص علت اصلی درد سینه انجام می شوند عبارتند از:
- ماموگرافی : پزشک این آزمایش تصویربرداری را به منظور تشخیص ناهنجاری های بافت پستان تجویز می کند.
- سونوگرافی سینه : سونوگرافی یک روش تصویربرداری است که با استفاده از امواج صوتی با فرکانس بالا انجام می شود. پزشکان این تکنیک را به منظور تشخیص توده های پستانی بدون قرار گرفتن بیمار در معرض پرتوهای خطرناک تجویز می کنند.
- ام آر آی: این آزمایش معمولاً تصویر دقیق تری از بافت سینه به منظور تشخیص نواحی مشکوک به سرطان سینه ارائه می دهد.
- بیوپسی یا نمونه برداری پستان : در بیوپسی ، قسمتی از بافت مشکوک پستان به همراه بافت های مجاور به وسیله یک سوزن مخصوص استخراج می شود. بیوپسی به پزشک کمک می کند ، سلول های مشکوک به سرطان را با دقت بیشتری تشخیص دهد.
پیشگیری از بروز درد پستان:
رعایت موارد زیر میتواند تا حد زیادی از بروز درد پستان پیشگیری کند:
- خودداری از هورمون درمانی تا حد امکان
- عدم مصرف داروهایی که میتوانند باعث تشدید پستان درد شوند
- استفاده از سوتینهای مناسب هنگام ورزش
- انجام کارهایی که به کاهش استرس و اضطراب کمک میکنند
- محدود کردن مصرف کافئین تا حد امکان
- دوری از انجام فعالیتهای شدید بدنی برای مدت طولانی
- داشتن رژیم غذایی کم چرب
- مصرف داروهای مسکن مانند استامینوفن و ایبوپروفون
- درد پستان شایعترین شکایت در میان خانمها می باشد.حدود 75% خانمها در طول زندگی خود درد آن را تجربه کردهاند ، این درد ممکن است در یکی یا هر دو پستان و یا زیر بغلها (اگزیلا) حس شود. اغلب این درد بصورت سنگینی و حساس شدن که گاهی تا دستها نیز امتداد مییابد توصیف میشود. شدت درد در هرخانم متفاوت میباشد ولی فقط حدود 15% این خانمها احتیاج به درمان درد دارند.
- اگر چه این نوع درد بطور معمول نشانهای از سرطان نمیباشد اما بهتر است خانمهایی که درد پستاندارند حتما به پزشک مراجعه کنند. بسیا ری از خانمها نگران این موضوع هستند که ممکن است درد نشانهای از یک بیماری جدی باشد. در هر حال درد پستان به تنهایی نشانهای از سرطان نمیباشد و نیز احتمال ابتلا به سرطان را افزایش نمیدهد.در خانمهایی که از درد شدید و یا مزمن رنج میبرند ممکن است فعالیتهای روزمره آنها تحت تاثیر این درد قرارگرفته و یا حتی دچار استرس, نگرانی یا افسردگی شوند.
- درد سینه یا ماستالژی را میتوان به صورت حساسیت، دردهای لحظههای ، درد همراه با سوزش و احساس کشیدگی عضلات پستان اسحاس کرد. این درد ممکن است به صورت مداوم باشد و یا مقطعی رخ دهد. درد سینه در زنان بسیار شایع است اما گاهی در مردان و افراد دو جنسیتی نیز مشاهده میشود. درد سینه میتواند طیفی از ملایم تا شدید باشد و از نظر زمانی ممکن است:
- – تنها دو الی سه روز در ماه و به خصوص در روز های نزدیک به شروع چرخه قاعدگی رخ دهد.
- – حدود یک هفته یا بیشتر به طول انجامد بطوریکه پیش از شروع قاعدگی آغاز شده و تا چند روز پس از آن ادامه داشته باشد.
- – در طول کل ماه ادامه داشته باشد و ارتباطی با چرخه قاعدگی نداشته باشد.
- در مردان عموماً درد سینه به دنبال عارضهای به نام ژنیکوماستی ایجاد میشود که در این بیماری در نتیجه به هم ریختن تعادل هورمونی، حجم لوبولها یا غدد سینه افزایش پیدا میکند. ژنیکوماستی میتواند روی یک ها هر دو پستان تأثیر بگذارد و گاهی نیز سبب عدم تقارن آنها شود.
بهترین مرکز سونوگرافی برای پستان در تهران
برای انتخاب بهترین مرکز سونوگرافی در تهران چند نکته را به شما متذکر می شویم:
- پرسنل آن دارای تجربه و اعتبار کافی باشد.
- رعایت نکات بهداشتی و نظافت را مورد توجه قرار دهند.
- مجهز به کلیه تجهیزات به روز اقدام به انتخاب مرکز نمایید.
انجام سونوگرافی پستان در مرکز سونوگرافی آوا ( واقع در نرسیده به میدان تجریش ابتدای خیابان ولیعصر بن بست سرشار پلاک 3 طبقه 5 واحد 20 با کادر مجرب ( دکتر خانم) )بدون معطلی سونوگرافی برای خانم ها و آقایان توسط کادر مجرب ماهر این مرکز ( خانم دکتر هدیه اکبری و خانم دکتر سونا اکبری کیا ) انجام میشود. ( محله ها نزدیک مرکز سونوگرافی : زعفرانیه – محمودیه – فرشته – نیاوران – کامرانیه – دزاشیب – خیابان ولیعصر – خیابان شریعتی – دربند – درکه – توچال – مقدس اردبیلی – جماران- جام جم – ولنجک – آصف- قلهک – پارک وی – پل رومی – جردن – نلسون ماندلا – باغ فردوس – تجریش – میدان تجریش – ده ونک – میدان ونک- پاسداران )
انجام سونوگرافی بدون نسخه پزشک مقدور است.
طرف قرارداد با بیمه بانک کشاورزی – بیمه تامین اجتماعی ،بیمه خدمات درمانی، بیمه البرز، بیمه تجارت نو ، بیمه سامان ، بیمه سینا و بیمه رازی ، …….
صدور معرفی نامه آنلاین بیمه