تفاوت کیست سینه و سرطان سینه چیست؟

تفاوت كيست و سرطان سينه

کیست سینه به شکل توده ای پر از مایعات است که بیشتر در خانم های مسن، دیده می شود. یک توده کروی نرم، که در هنگام فشار دادن ممکن است حرکت کند. دو هفته قبل از شروع پریود ظاهر می شود و تنها بعد از یائسگی ناپدید می شود.

تومورهای سینه به تغییرات بافت ها و هورمون استروژن و پروژسترون در طول پریود که به سینه آسیب می رساند، اطلاق می شود که به دو نوع خوش خیم و بدخیم تقسیم می شود.

علائم سرطان پستان در مقابل کیست چیست؟

سرطان سینه اولیه هیچ علامتی ندارد. و معمولاً دردناک هم نیست. بیشتر سرطان های پستان قبل از بروز علائم، با یافتن ناهنجاری در ماموگرافی یا احساس توده در پستان توسط خود شخص و بعد تایید آن توسط پزشک، کشف می شود. این توده در زیر بغل یا بالای استخوان یقه است که از بین نمی رود. گاهی نیز ممکن است در مناطق دیگر سینه باشد. سایر علائم احتمالی سرطان ترشح غیر طبیعی پستان، وارونگی نوک پستان یا تغییر در پوست اطراف نوک سینه و پستان است.

بیشتر کیست های سینه سرطانی نیستند. با این وجود، تمام توده های پستان باید توسط پزشک ارزیابی شوند. همچنین ترشحات سینه یک مشکل شایع است. اما اگر فقط از یک پستان باشد یا خونریزی داشته باشد، بسیار نگران کننده است. در هر صورت، تمام ترشحات پستان باید توسط پزشک ارزیابی شود.

وارونگی نوک سینه نیز نوعی رایج در برخی نوک پستانهای طبیعی است، اما وارونگی پستانک می تواند جزء علائم نگران کننده باشد.

تغییرات در پوست سینه شامل قرمزی و تغییر در بافت نیز جزء علائم سرطان سینه است. این تغییرات معمولاً به دلیل بیماری های پوستی ایجاد می شود. اما گاهی اوقات می تواند با سرطان پستان همراه باشد.

علائم کیست سینه

همانطور که بیان کردیم کیست سینه، کیسه هایی پر از مایه در اندازه های متفاوت است که در یک یا هر دو سینه افراد به وجود خواهد آمد. بنابراین همانطور که بیان شد کیست ها دارای اندازه های متفاوتی اند که برخی از آن ها اگر بسیار بزرگ شده باشند، ظاهر سینه را تغییر داده و با چشم هم قابل مشاهده هستند. اما کیست هایی که سایز کوچک تری دارند در واقع با چشم قابل مشاهده نبوده و تغییری در ظاهر سینه ایجاد نخواهند کرد. بلکه تنها با لمس کردن ناحیه می توان به وجود کیست در سینه پی برد. البته برخی از این کیست ها حتی قابل لمس هم نبوده و باید مورد معاینه پزشک قرار بگیرند تا تشخیص داده شوند که چه نوع کیستی و در چه اندازه ای است. برخی از علائم کیست ها به شرح زیر است:

  1. ایجاد تورم یا برآمدگی صاف، متحرک یا بیضی شکل در ظاهر سینه
  2. احساس درد در سینه
  3. احساس درد در ناحیه زیر بغل
  4. فرورفتگی یا صاف شدن نوک سینه ها
  5. ایجاد ترشحات و خروج ترشحات شفاف و یا زرد رنگ مایل به قهوه ای از نوک سینه
  6. اگر مایعات قرمز رنگ یا خونی از نوک پستان شما بیرون بیاید، فوراً به پزشک مراجعه کنید، زیرا این ممکن است نشانه سرطان پستان باشد.

 ذکر این نکته برای خانم هایی که مبتلا به کیست سینه یا فیبروکیستیک شده اند الزامی است. داشتن کیست سینه به هیچ عنوان زمینه ساز بروز سرطان پستان نبوده و عاملی برای افزایش ایجاد سرطان سینه در افراد نخواهد بود. اما اگر خانم هایی که مبتلا به فیبروکیستیک شده اند متوجه ایجاد تغییرات در کیست های خود شوند و یا احساس کنند قطر یا سایز آن ها افزایش یافته است باید به یک جراح پستان خوب مراجعه کنند، تحت نظر قرار بگیرند و برای اطمینان از اینکه این کیست ها خطرساز نیستند، آزمایشات و چکاپ های لازم را انجام دهند.

انواع کیست سینه

کیست‌­های سینه بر اساس اندازه­شان، تعریف و تقسیم‌بندی می­شوند:

میکروکیست­‌ها(Microcysts)

این کیست­‌ها بسیار کوچک هستند و تنها بعد از انجام آزمایش‌های تشخیصی تصویربرداری مثل ماموگرافی و سونوگرافی تشخیص داده می­‌شوند.

ماکروکیست‌­ها(Macro cysts)

این کیست­‌ها قطری بین ۲.۵ تا ۵ سانتی‌متر دارند و آن‌قدر بزرگ هستند که به‌راحتی احساس می­‌شوند. ماکروکیست­‌ها به بافت­‌های اطراف سینه فشار وارد می­‌کنند و باعث ایجاد درد و ناخوشایندی در فرد می‌شوند.

کیست­‌های کمپلکس (Complexed) یا کیست­‌های کمپلیکه

کیست­‌های کمپلکس اغلب دیواره‌­ی ضخیمی دارند و به شکل توده قابل لمس هستند. کیست­‌های کمپلکس همیشه خطرساز نیستند، اما بی­خطر هم نیستند و باید با نمونه‌برداری تشخیص داده شوند و درمان آن­‌ها به‌سرعت شروع شود. کیست‌­های کمپلیکه نیاز به پیگیری و تکرار سونوگرافی دارند.

کیست سینه بدخیم چیست؟

کیست­‌های سینه در ۸۰ درصد از موارد خوش­خیم هستند و قابلیت جابه‌جایی از محلی که در آن قرار گرفته­‌اند، به نقطه‌­ای دیگر از سینه را ندارند. اما در بعضی موارد، کیست سینه از نوع بدخیم یا تهاجمی است و در بافت­‌های اطراف هم گسترش پیدا می­‌کند. کیست­‌های بدخیم سینه دو نوع هستند:

سرطان سینه داکتال : این نوع سرطان سینه، شایع­ترین نوع سرطان سینه است که در آن تومور در مجرای شیر شکل می­گیرد، دیواره‌­ها را هدف قرار می­‌دهد و در نهایت به تمام بافت سینه حمله می­‌کند.

سرطان سینه لوبولار: این نوع سرطان سینه بسیار نادر است و در آن، سلول­‌های سرطانی در غدد شیر به وجود می­‌آیند و سپس به تمام بدن منتقل می‌­شوند.

علائم کیست سینه بدخیم

  • وزنتان در مدت کوتاهی به‌­طور غیرعادی کاهش پیدا می‌­کند.
  • رگ­‌هایی روی پستان­‌ها قابل مشاهده هستند.
  • نوک سینه‌­ها تغییر می‌­کنند و پوسته‌­پوسته، فرورفته یا چروکیده می‌­شوند.
  • در حالت و فاصله بین سینه­‌ها تغییر ایجاد می‌­شود.
  • یکی از سینه­‌ها بزرگ­تر از سینه دیگر می‌­شود‌.
  • توده موجود بزرگ می­‌شود و بعد از دوره قاعدگی از بین نمی‌­رود.
  • غدد لنفاوی زیربغل بزرگ می­‌شوند.
  • درد در واژن احساس می‌­شود.
  • تومور سینه چیست؟
  • تومور سینه یک توده جامد است که می تواند سرطانی یا غیرسرطانی باشد.
  • تومورهای غیر سرطانی سینه
  • تومورهای غیر سرطانی پستان از سلول های غیر طبیعی تشکیل شده اند. آنها خوش خیم هستند، به این معنی که اگرچه می توانند رشد کنند، اما نمی توانند به سایر قسمت های بدن شما سرایت کنند.
  • شایع ترین انواع تومورهای خوش خیم سینه عبارتند از:
  • فیبروآدنوما: این تومورهای خوش خیم از بافت همبند و غده تشکیل شده اند. آنها بیشتر در افراد بین ۲۰ تا ۳۰ سال دیده می شوند و اندازه آنها می تواند ۱ تا ۵ سانتی متر باشد. آنها می توانند صاف یا لاستیکی، با لبه های کاملا مشخص احساس شوند و به راحتی با انگشتان دست حرکت می کنند.
  • پاپیلوم داخل مجاری: این تومورها در مجرای سینه، معمولا نزدیک نوک پستان، ایجاد می شوند و ممکن است باعث درد شوند.
  • تومور فیلود: این تومورها از بافت همبند و غدد شروع می شوند. این توده ممکن است گرد و سفت باشد و گاهی باعث درد شود. آنها تمایل به رشد سریع دارند. فقط تعداد بسیار کمی از تومورهای فیلود سرطانی هستند.

آمادگی قبل از انجام سونوگرافی

برای انجام سونوگرافی چطور آماده بشم؟

آمادگی قبل از انجام سونوگرافی موضوع مهمی می باشد. برخی از مهمترین آمادگی های لازم قبل از انجام سونوگرافی که مراجعین محترم حتما باید قبل مراجعه به سونوگرافی آوا به آن توجه کنید، به شرح زیر می باشد :

  • در مواردی که نیاز به پر بودن مثانه است قبل از عزیمت به سونوگرافی آوا، چند لیوان آب و یا چای میل بفرمایید و مثانه خود را تخلیه نفرمایید.
  • طوری زمان بندی نمایید که در صورت معطلی کوتاه یک ربع دچار فشار مثانه و ناراحتی نشوید. در صورت نیاز به نوشیدن آب و یا چای در داخل سونوگرافی آوا، امکانات پذیرایی از شما عزیزان مهیا می باشد.

سونوگرافی چگونه انجام می شود؟ 

در طول سونوگرافی پستان ، شما روی تخت مخصوص سونوگرافی دراز کشیده و لباس خود را بالا می زنید. پس متخصص سونوگرافی با استفاده از ژل مخصوص سطح شکم شما را می پوشاند و با استفاده از پروب سونوگرافی اقدام به تصویربرداری از ناحیه لگن و رحم شما می کند. تصاویر ثبت شده  و ریپورت پرینت گرفته میشود و به دست شما سپرده میشود تا نزد پزشک متخصص زنان و زایمان  خود ببرید .

پروسه سونوگرافی  در سایر انواع سونوگرافی نیز یکسان است. فقط در طول سونوگرافی ترانس واژینال ، شما لازم است لباس های خود را با گان مخصوص عوض کنید و پاهای خود را در وضعیت مناسب برای قرارگیری پروب سونوگرافی در واژن قرار دهید.

خواندن نتایج سونوگرافی

خواندن سونوگرافی پستان و فهمیدن نتایج آن چگونه است؟

نتیجه سونوگرافی به طور واضح و خوانا در اختیار شما قرار میگیرد و براحتی میتوانید از نتیجه سونوگرافی آگاه شوید.

بهترین مرکز سونوگرافی برای پستان در تهران

برای انتخاب بهترین مرکز سونوگرافی در تهران چند نکته را به شما متذکر می شویم:

  • پرسنل آن دارای تجربه و اعتبار کافی باشد.
  • رعایت نکات بهداشتی و نظافت را مورد توجه قرار دهند.
  • مجهز به کلیه تجهیزات به روز اقدام به انتخاب مرکز نمایید.

انجام سونوگرافی  پستان در مرکز سونوگرافی آوا ( واقع در نرسیده به میدان تجریش ابتدای خیابان ولیعصر بن بست سرشار پلاک 3 طبقه 5 واحد 20 با کادر مجرب ( دکتر خانم) )بدون معطلی سونوگرافی برای خانم ها و آقایان توسط  کادر مجرب ماهر این مرکز ( خانم دکتر هدیه اکبری و خانم دکتر سونا اکبری کیا ) انجام میشود. ( محله ها نزدیک مرکز سونوگرافی : زعفرانیه – محمودیه – فرشته – نیاوران – کامرانیه – دزاشیب – خیابان ولیعصر – خیابان شریعتی – دربند – درکه – توچال – مقدس اردبیلی – جماران- جام جم – ولنجک – آصف- قلهک – پارک وی – پل رومی – جردن – نلسون ماندلا – باغ فردوس – تجریش – میدان تجریش – ده ونک – میدان ونک- پاسداران )

سونوگرافی آوا در ایام تعطیل با هماهنگی و در ایام عید نوروز 1401 به طور کامل باز آماده ارائه خدمت میباشد.

انجام سونوگرافی بدون نسخه پزشک مقدور است.

طرف قرارداد با  بیمه بانک کشاورزی – بیمه تامین اجتماعی ،بیمه خدمات درمانی، بیمه البرز، بیمه تجارت نو ، بیمه سامان ، بیمه سینا و بیمه رازی ، …….

صدور معرفی نامه آنلاین بیمه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *